CDN Teknolojisi Nedir?

CDN Teknolojisi Nedir?

İçerik Dağıtım Ağı'nın kısaltması olan CDN, İçerik Dağıtım Ağı olarak da bilinir. Bir içerik dağıtım ağı (CDN), web içeriğini hızlı bir şekilde iletmek için birlikte çalışan, coğrafi olarak dağıtılmış bir grup sunucu anlamına gelir. Videolar, resimler, aynı zamanda stil sayfaları, Javascript dosyaları, HTML sayfaları da dahil olmak üzere kaynakları hızlı ve kolay bir şekilde içerik yüklemek için faydalar sağlar. CDN'ye olan ilgi her geçen gün artmakta ve günümüz trafiğinin büyük bir bölümünü kaplamaktadır. Amazon, Facebook, Netflix gibi dünya devlerinin trafiği CDN'ler tarafından sunulmaktadır. CDN, ana sunucunun yanında sunduğu kaynaklarla birçok talebe cevap verir. Web sitesi trafiğinin daha hızlı ve daha iyi işlenmesini sağlar. Sunduğu avantajlar sayesinde kullanıcının istekleri karşılanmaktadır. Hızlı ve kolay bir deneyim yaratın.

CDN Ne Yapar?

Sayfa yükleme sürelerini iyileştirin. İçeriği, diğer optimizasyonların yanı sıra web sitesi kullanıcısına yaklaştıran yakındaki bir CDN'ye dönüştürerek, kullanıcılar yükleme sürelerinin daha hızlı olacağını daha iyi anlayacaklar. Web sitesi kullanıcıları, yavaş yükleme belirtileri gösteriyorsa sekmeyi tamamen kapatabileceğinden, CDN buna itiraz edebilir. Ancak CDN'ler, insanların web sitesinde geçirdikleri süreyi azaltır. Basitçe söylemek gerekirse, web siteniz ne kadar hızlıysa, kullanıcıların orada daha uzun süre kalma olasılığı o kadar yüksektir.

Kötü yapılandırılmış bir CDN, web sitelerini aşağıdakiler gibi bazı yaygın kötü amaçlı saldırılardan korumaya da yardımcı olabilir: B. Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDOS) saldırıları.

Daha fazla birleştirme ve basit önbelleğe alma ile CDN'ler, barındırma sağlayıcısının sağlaması gereken veri miktarını azaltabilir. Bu promosyon, barındırma maliyetlerini daha da azaltır. En önemli hususlardan biri, zaten maliyetin büyük bir kısmını tüketebilen bant genişliği kullanımıdır, bu nedenle CDN'ler web sitesi sahiplerinin tasarruf etmesine ve tasarruf etmesine yardımcı olabilir.

Bir CDN, güvenliği daha da artırabilir. CDN'ler, güvenlik sertifikaları, diğer güvenlik anahtarı kombinasyonları ve özellikle DDoS saldırılarına karşı hafifletme sağlayabildikleri için güvenliği daha da artırır.

Donanım arızaları, çökmeler ve trafik sorunları bir e-ticaret sitesinin performansını ve işleyişini tamamen etkileyebilir. CDN'lerin paylaşılan doğası gereği, donanım arızalarına dayanacak ve kaynak sunuculardan çok daha fazla trafik çekecek şekilde tasarlanmıştır.

İnternetteki Çözüm Ortağınız

İşletmeniz için en iyi çözümleri, en uygun fiyat ile teklif alabileceğiniz, Teknoloji ve Bilişim konusunda uçtan uca çözüm üreten EKocaeli Bilişim Hizmetleri

Hemen Teklif Alın

İLK SIRADA YER ALMAK İSTER MİSİN?

 

Sizin için ne yapabiliriz?